Generös och lyxig husmanskost

DAGENS LUNCH VÄXJÖ

Serveras mellan kl 11.30 - 13.30

Som en del av vårt miljöarbete strävar vi efter att alltid servera svenskt kött och kyckling samt MSC- eller ASC-certifierad fisk.

DAGENS LUNCH

Serveras mellan 11:30-13:30

Pris: 135 kr
Take-away: 125 kr
  • Tisdag
  • Vegetarisk böngryta med rostad paprika-och chili och crèmefraiche samt matvetefräs (VEG, LF)
  • Halstrad lax med päron, spenat-och ädelost, vitvinssås och potatisbakelse
  • Långbakad gårdsgris med soja- och chilimarinad, äggnudlar, grönsaker och chilimajo
Det ingår alltid stor salladsbuffé, nybakt bröd, dryck och gott kaffe.

11:30 - 13:30

135 kr för dagens rätt inklusive stor salladsbuffé, dryck, nybakat bröd och gott kaffe.

Pensionärslunch 119 kr, serveras kl 13.00-13.30.
Take away-lunch 125 kr.


Vi tar inga bordsbokningar.
Är du allergisk? Fråga gärna oss om innehållet i maten.

Meny FÖR DENNA VECKA

Måndag

  • Potatis- och purjolökssoppa med linser och liten rucola- och ostquessadillas (VEG)
  • Tempurabakad torskfilé med gubbröra, broccoli och kokt potatis (LF)
  • Viltskavspanna med skogssvamp, rotselleripuré och cognacrörda lingon (GF, LF)

Tisdag

  • Vegetarisk böngryta med rostad paprika-och chili och crèmefraiche samt matvetefräs (VEG, LF)
  • Halstrad lax med päron, spenat-och ädelost, vitvinssås och potatisbakelse
  • Långbakad gårdsgris med soja- och chilimarinad, äggnudlar, grönsaker och chilimajo

Onsdag

  • Vegetarisk böngryta med rostad paprika-och chili och crèmefraiche samt matvetefräs (VEG, LF)
  • Stekt strömming med picklad rödlök, hovmästarsås och Hannes goa mos
  • Wallenbergare på kalvfärs med råstekt potatis, portvinssås och brytbönor (LF)

Torsdag

  • Pumpabiff med rostad jordärtskocka, apelsinsky och potatispuré (VEG, GF)
  • Rimmad torsk med kokt potatis, picklade grönsaker, brynt smör och pepparrot
  • Wallenbergare på kalvfärs med råstekt potatis, portvinssås och brytbönor (LF)

Fredag

  • Pumpabiff med rostad jordärtskocka, apelsinsky och potatispuré (VEG, GF)
  • Martins fiskburgare med karamelliserad lök, briochebröd, citrondressing och klyftpotatis (LF)
  • Kockarnas klimatsmarta med säsongens grönsaker