HÅLLBAR UTVECKLING

Vi tänker på vår omvärld, framtid och de kommande generationer som skall leva på vår planet. Vad kan vi då göra och på vilket sätt vi kan vi bidra till en hållbar utveckling? Jo, genom att göra små insatser i olika delar av vår verksamhet kan vi bidra till en mer hållbar utveckling.
Niklas Davidsson
Kök11

Genom att t. ex minska matsvinnet, arbeta med säsongsanpassade råvaror, sortera avfall, hålla koll på vatten- och elförbrukning så gör vi mindre saker som får en effekt i ett större perspektiv.

På så sätt tar vi på Kök11 ansvar för ett hållbart samhälle genom att leva upp till social-, miljömässig- och ekonomisk hållbarhet.

Dessutom har vi på Kök11 en vision om jämlikhet och vår personal består därför av 50% kvinnor och 50% män.

När vi väljer leverantörer ställer vi höga krav och väljer råvaror med omsorg som ger minsta möjliga påverkan på miljön och som med fördel kan vara närproducerad, MSC-märkning, Fairtrade, EU-ekologisk eller KRAV. Vi arbetar aktivt med att höja andelen inköp med någon av nämnda märkningar.

Vi samarbetar även med Unilever Food Solution, vilka dessutom är pionjärer inom hållbar livsmedelsproduktion.

Våra konferensgäster erbjuds att använda pennor tillverkade av återbrukad plast från flaskor tillsammans med våra Svanenmärkta pappersblock.

2020 bytte vi ut vårt befintliga kylsystem med F-gas till ett koldioxidbaserat.

Mat & Dryck

Fisk
Samtliga fiskar och skaldjur som serveras är MSC-märkta eller ASC-märkta och vi serverar inte arter som är rödlistade enligt Världsnaturfonden. 

Ägg
Vi köper våra KRAV-märkta ägg från Linnebjörke Gård som finns i Lenhovda strax utanför Växjö. 

Kött
Vi strävar efter att handla så mycket Svenskt kött som möjligt, gärna KRAV märkt.

Grönsaker
Cirka 80%  av våra frukt- och  grönsaker handlar vi av Menigo och det innebär att de är odlade enligt GLOBAL GAP-certifierad odling. 
När det gäller svenska odlingar så är kravet IP Sigill.
Övriga 20% är från bönder i Växjö med omnejd.
 
Dryck
Vi använder oss endast av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe.
Vårt mousserande vin är ekologiskt.